Brow Sculpting

Brow Sculpting

Wat is brow sculpting?

Met de brow sculpting behandeling wordt de perfecte wenkbrauw gecreëerd. Door middel van een gel worden er haartjes in en rond de wenkbrauw bijgetekend waardoor de wenkbrauw voller, en/of gecorrigeerd wordt. Dit zorgt voor een natuurlijk effect dat 2-3 weken blijft zitten.

Wenkbrauwen zijn het aandachtspunt van het gezicht. Daarom heeft het veranderen van de grootte, vorm en dikte een groot effect in het gezicht. De vorm van je gezicht bepaald je wenkbrauw. Door te kiezen voor Browsculpting zal er altijd een perfecte wenkbrauw zijn die bij je past.

Brow Sculpting Etten-leur

Een brow sculpting behandeling

Brow Sculpting is de beste en snelste manier voor de perfecte wenkbrauw. Een behandeling duurt zo’n 45 minuten en geeft een verbluffend resultaat. Omdat wenkbrauwen trendgevoelig zijn wil de vorm nog wel eens veranderen. Door brow sculpting toe te passen heb je altijd de perfecte wenkbrauw van het moment.

Het begint met het reinigen van de handen van zowel de specialist als van de klant. Daarna worden de wenkbrauwen gereinigd met olievrije make-up remover. De huid bij de wenkbrauw wordt ontdaan van dode huidcellen en losse haartjes (Exfoliate). De haartjes en huid bevinden zich in de telogene zone.

Vervolgens kan de wenkbrauw worden geverfd. Dat is niet noodzakelijk maar het mag wel. Het is dus maar net hoe de trend van het moment is, of wat het beste bij uw type wenkbrauw en gezicht past. Een Schoonheidsspecialiste kan u daar goed bij helpen.

Ongewenste haartjes worden verwijderd middels threading. Dit zorgt voor een strak resultaat. Als klant is het de bedoeling dat je de huid met je eigen handen strak houdt. Vandaar dus dat je handen vooraf gereinigd dienen te worden. Bij een goede schoonheidsspecialiste zal nooit wax gebruikt worden tijdens het threading proces. Wax zorgt er namelijk voor dat de poriën te lang open staan zodat de sculpting niet goed zal hechten.

brow-sculpting-ettenleur

Na de threading zal er nog eens gereinigd worden met een cleanser om de restjes verf of losse haartjes te verwijderen.

Indien nodig zullen er wenkbrauwextensions worden geplaatst. Na het plaatsen zal de gewenste kleurmix worden gemaakt voor de meest natuurlijke kleur van uw wenkbrauw.

Wanneer de optimale kleur is bereikt zal het sculpten beginnen. Voor iedere klant zal er een unieke kleur worden gemaakt. Iedere wenkbrauw is namelijk uniek en voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat is maatwerk erg belangrijk.

De wenkbrauw is opgedeeld in drie delen. Als we van de neus naar het oor kijken hebben we:

The Head, The Body en The Tail. Er zal gesculpt worden van de tail naar de body en vervolgens naar de head. Met een mascaraborsteltje zullen alle wenkbrauwen in de juiste positie worden gekamd.

Samen met je schoonheidsspecialiste kun je het resultaat bekijken, bijwerken en verbeteren. Zo maak je samen het beste van je wenkbrauw.

Brow Sculpting is veiliger dan henna wenkbrauwen.

Henna wenkbrauwen kunnen wel eens zorgen voor een allergische reactie. Doordat henna in de huid trekt is het wat lastiger om van de allergische reactie af te komen.

brow sculpting etten leur

Verwijderen van Brow Sculpting

Mocht je de Brow sculpting wenkbrauwen beu zijn of er mocht een allergische reactie voorkomen (de kans is nihil) dan duurt het verwijderen maar enkele minuten. Je schoonheidsspecialiste zal een remover aanbrengen en het ongeveer 2 a 3 minuten laten inwerken. Het verwijderen zal gebeuren met een watje en wordt herhaalt als er nog sculpsel aanwezig is. Als je een nieuwe “set” brow sculpting neemt, laat dan altijd eerst de oude verwijderen.

Nazorg advies

Het is aan te raden 24 uur lang je wenkbrauwen niet nat te maken. Pluk of trek niet aan de wenkbrauw bij een kriebelend gevoel mag je wel licht drukken.

Vermijdt ten alle tijden olie of oliehoudende producten. Dit verkort de houdbaarheid van de gesculpte brow.

Ben voorzichtig met het verwijderen van kleding. probeer daarbij niet over de wenkbrauw te wrijven.

brow sculpting etten leur

Wat kost browsculpting?

Browsculpting kost bij Salon Beauty & More maar €30,-

Je perfecte wenkbrauw blijft zo’n 2 à 3 weken zitten.

> Brow sculpting Etten-Leur

 

Brow Sculpting in combinatie met Lash Lifting:

Voeg deze twee behandelingen samen en u heeft een sprekende gezichtsuitdrukking zonder er iets voor te hoeven doen!

Uw wenkbrauwen hebben de perfecte vorm door de Brow Sculpting techniek, en uw wimpers zijn lang en gekruld door de Lash Lifting techniek, zo hoeft u ’s ochtends niets meer te doen en gaat u toch verzorgd de deur uit.

De combi-behandeling duurt ongeveer 60 minuten en heeft een combi prijs van maar €65,-

Wanneer geen brow sculpting

Wanneer kun je beter geen behandeling nemen? Als je last hebt van de volgende aandoeningen rond de wenkbrauw:

  • Eczeem
  • Psoriasis
  • Geirriteerde huid
  • Open wondjes

Wanneer je minder dan drie weken voor de brow sculpting behandeling een microdermabrasie behandeling hebt ondergaan kun je beter even wachten. Ook wanneer je minder dan 6 weken een microblading behandeling hebt ondergaan of minder dan een week een botox behandeling hebt gehad.

brow sculpting etten leur

De cyclus van de wenkbrauw

Je wenkbrauw heeft als oorspronkelijk doel om te voorkomen dat er zaken zoals zweet, vuil en andere kleine dingen in je oog terecht komen. Wenkbrauwen hebben drie fases en zullen dan uiteindelijk uitvallen. Hierna herhaalt de cyclus zich weer met een nieuw haartje.

Anagene (groei) fase

De anagene fase is een groei fase. Dit is de fase dat de wenkbrauw echt actief groeit. Het vorige wenkbrauwhaartje zal uitvallen en wordt er uit geduwd door een nieuw haartje.

Catagene (overgangs) fase

De catagene fase is de overgangs fase. Tijdens deze fase zal het haartje stoppen met groeien en zal de haarfollikel krimpen.

Telogene (rust) fase

De telogene fase is de rustfase. In deze fase is het haartje makkelijk te verwijderen, zelfs door zachtjes te borstelen omdat hij al los zit. In dit stadium kan makkelijk door een nieuw anageen haartje, het oude haartje naar buiten worden geduwt. De hele cyclus duurt zo’n 4 maanden.